06 1253 6651 • Westerkade 3, 9718 AN Groningen

Wij zijn van 29 juli t/m 28 augustus gesloten

Chemische peelings

Chemische peelings

VI Peel: Bij zonneschade, vroegtijdige veroudering en pigmentvlekken

De VI peel wordt geclassificeerd als een medium diepe peel, waarbij de hele epidermale laag door de werking van onder andere TCA wordt verwijderd. Er treedt na deze peel zichtbare vervelling op. Het duurt ongeveer een week tot 10 dagen voordat de huid weer is herstelt en u uw dagelijkse activiteiten weer kunt hervatten.

De VI peel veroorzaakt vervelling (of down-time) en zichtbare afschilfering. Er zijn echter ook peelvloeistoffen, de zogenaamde milde chemische peelings, die geen vervelling tot gevolg hebben. Afhankelijk van het huidprobleem wordt de juiste peelvloeistof aanbevolen.

De epidermale laag moet zich na een vervellende peel weer helemaal opnieuw opbouwen en is in deze fase erg kwetsbaar. Het is uiterst belangrijk dat de huid in deze opbouwfase maximaal wordt beschermd met een zonblock en gevoed met de juiste serums en cremes. TCA en andere vervellende, chemische peelings vinden niet in de zomermaanden plaats vanwege het verhoogde risico op pigmentverschuivingen (bruine vlekken).

chemische peelings

Een heldere teint, een gave huid en een betere huidconditie

Een TCA peel is niet te vergelijken met mildere varianten zoals melkzuur, glycolzuur en salicylzuur. Bij milde peelings vindt er geen zichtbare vervelling of afschilfering plaats en u bent meteen (zonder down-time) weer toonbaar. Oppervlakkige chemische peelings worden ingezet bij milde vormen van huidproblemen en hebben een sterk verhelderend, conditionerend en ontstoppend effect en zijn geschikt om elke huidconditie een instant oppepper te geven zonder bijwerkingen. Deze chemische peelings zijn ideaal bij een vale, doffe, rokershuid, on-egale teint, verstoppingen of lichte zonneschade/huidveroudering. Chemische peelings zijn tevens de beste en snelste manier om een acne of verstopte huid snel te verbeteren.

SkinClinic maak gebruik van vele verschillende chemische peelings, afhankelijk van de huidindicatie wordt de juiste peelvloeistof gekozen voor maximale effectiviteit en snelle verbetering.

Interesse in VI peel?

Heeft u interesse in een Tixel behandeling? Voor meer advies en/of een TCA peel voor uw huid de juiste behandeling is, kunt u contact opnemen voor een gratis, geheel vrijblijvende consultafspraak.

Voor een consult wordt 35 in rekening gebracht. Indien u de behandeling voortzet, wordt dit bedrag in mindering gebracht op de behandelkosten. Zie onze tarievenpagina voor info over de behandelkosten.