06 1253 6651 • Westerkade 3, 9718 AN Groningen

Wij zijn van 29 juli t/m 28 augustus gesloten

Acne

Wat is acne?

Acne is een huidaandoening die verstoppingen, puistjes, mee-eters of een combinatie hiervan veroorzaakt. De oorzaak van acne is vaak genetisch en wordt getriggerd door hormonen. Dit huidprobleem ontstaat meestal in de puberteit, maar kan ook daarna nog voorkomen of beginnen. Acne wordt als zeer storend ervaren en kan voor veel onzekerheid zorgen. Gelukkig is acne in alle vormen zeer goed behandelbaar en kunnen de symptomen snel verbeteren en onder controle worden gebracht.

Oorzaken

Bij acne spelen een verstoord huidafschilferingsproces en de aanmaak van een teveel aan talg een grote rol. Tezamen zorgen zij voor verstoppingen in de poriën waardoor er puistjes, mee-eters of in de ergste gevallen zelfs onderhuidse pijnlijke cysten ontstaan.

Acnelittekens

Naast actieve acne zijn ook de littekens die kunnen ontstaan door acne een groot probleem. Door de vele puistjes raakt de huid beschadigd. Als dit oppervlakkig gebeurt, verdwijnen deze littekentjes vaak vanzelf, maar als de verstopping dieper, in de dermale laag, schade heeft aangebracht, leidt dit tot putjes die niet vanzelf wegtrekken. Ook acnelittekens kunnen gelukkig goed behandeld worden, met een zichtbare verbetering van zowel de huidstructuur als het reliëf van de huid.

Behandelmethoden voor actieve acne: chemische peelings
Behandelmethoden voor acnelittekens: Tixel