Maak een online afspraak

Melasma behandelen bij SkinClinic Yvonne Austin

Wat is melasma en hoe ontstaat het?

Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, is een vorm van hyperpigmentatie. Bij deze vorm van hyperpigmentatie ligt een overgevoelig pigmentsysteem ten grondslag. De overgevoeligheid ontstaat door hormonen en wordt verergerd door UV- straling.

Voorkeursplekken van melasma

Hyperpigmentatie komt niet alleen voor tijdens een zwangerschap of erna, maar kan ook ontstaan door het gebruik van de pil of andere hormonale veranderingen. Dit zijn de zogenaamde triggers van deze vorm van hyperpigment. Melasma heeft als voorkeursplekken de bovenlip, voorhoofd en het gebied rond de ogen. Het gebied rond de ogen ziet er vaak uit als een masker.

Melasma SkinClinic Yvonne Austin

Behandeling tegen melasma

Hyperpigmentatie kan in tegenstelling tot pigmentvlekjes (die worden veroorzaakt door huidveroudering of zonneschade), niet worden behandeld met Laser of IPL. De juiste TCA peelings geven hierbij echter wel goede resultaten. Bij de behandeling van deze vorm van hyperpigmentatie, hoewel soms onvoorspelbaar, zijn er erg goede resultaten mogelijk. Er blijft natuurlijk altijd sprake van individuele verschillen en daardoor verschillen ook de uiteindelijke resultaten. Soms zit het pigment te diep en is het afgedaald in de dermale laag, Dan is een behandeling helaas niet meer effectief.

Maak een afspraak om melasma te verwijderen

SkinClinic Yvonne Austin staat voor u klaar wanneer u melasma wilt verwijderen. Met onze peelings zullen wij zorgen voor de juiste behandeling van uw hyperpigment. Maak nu online een afspraak en neem afscheid van uw melasma.

Melasma Groningen

t.  050 3133888  | e. info@yvonneaustin.com     Facebook Yvonne Austin

Skin clinic
 
 

A. Rademarkt 2,
     9711 CV Groningen
T.  050 3133888
E.  info@yvonneaustin.com
Ma       13:30 - 17:00
Di         10:00 - 17:00 
Wo       10:00 - 17:00 
Do        10:00 - 17:00 
Vrij       10:00 - 17:00 
Za         Op afspraak
Zo         GESLOTEN
Home
Huidproblemen
Behandelingen
Over Skinclinic
Tarieven
Contact
skinclinic
SkinClinic by Yvonne Austin