Maak een online afspraak

Rosacea behandeling bij Yvonne Austin in Groningen

Wat is rosacea? 

Rosacea is een chronische ontstekingsreactie in de haarvaten die ervoor zorgt dat zowel de conditie van haarvaten als de huid verslechtert. Deze aftakeling heeft een aantal symptomen tot gevolg: een altijd aanwezige vurige roodheid (door de ontstekingen) in combinatie met zichtbare haarvaatjes. In een later stadium kunnen er op acne lijkende 'puistjes' ontstaan en breidt de roodheid zich uit. 
 
De bobbeltjes die op puistjes lijken bestaan echter niet uit talg, maar uit lymf en ook de behandel van rosacea verschilt van die van acne. Helaas wordt rosacea nog wel eens verward met acne omdat bij beide aandoeningen zowel vurige roodheid als 'puistjes' aanwezig zijn. 

Rosacea

Hoe ontstaat rosacea? 

Rosacea komt voornamelijk bij vrouwen tussen de 30 en 60 jaar voor, maar ook mannen kunnen er last van krijgen. De oorzaak van rosacea is nog niet met volledige zekerheid vastgesteld, wel is duidelijk dat er een aantal factoren zijn die het huidbeeld beïnvloeden en hierdoor de kans op rosacea vergroten. Uv-straling, stress, een aantal geneesmiddelen en de overgang van kou naar warmte zijn de voornaamste hiervan.  

Rosacea begint veelal met rode uitslag op het gezicht, wat zich vervolgens snel kan ontwikkelen tot een felrode kleur van de huid en ontstekingen van de vaatjes. In een later stadium kan rosacea leiden tot een grove huidstructuur en het uitzetten van de neus. Bovendien kan er irritatie ontstaan aan de ogen, in de vorm van een brandend of stekend gevoel. 

Wat zijn de symptomen van rosacea?

Rosacea komt voornamelijk voor op de wangen, neus, kin en het voorhoofd. De klachten variëren van een terugkomend rood gezicht, blozen, bultjes en puistjes en kleine bloedvaatjes die zichtbaar worden op de hoofdhuid. Daarnaast krijgt een deel van de mensen met rosacea last van hun ogen. Dit kan zich uiten in droge of zere ogen, ontstoken oogleden, oogontsteking of ontsteking van het hoornvlies. 

Rosacea acne behandeling 

Door de ontstekingsreacties, die kenmerkend zijn voor rosacea, vindt een algemene verslechtering van het bindweefsel plaats waardoor de huidconditie (weerstand) achteruitgaat en de huid gevoelig(er) wordt en sneller veroudert. Ook vormt uitdroging en een trekkerig gevoel vaak een probleem. Het is dus, naast het bestrijden van de zichtbare symptomen van rosacea (roodheid, bultjes, ontstekingen), van belang dat de huidconditie wordt verbeterd zodat er geen vroegtijdige veroudering optreedt en de weerstand van de huid wordt geoptimaliseerd. 

Behandelen Rosacea 

SkinClinic heeft zich gespecialiseerd in het verbeteren van alle vormen van rosacea en heeft zelf een unieke behandelmethode ontwikkeld. We zijn erin geslaagd alle vormen van rosacea met veel succes onder controle te krijgen en te verbeteren met onze unieke rosacea behandeling. 

Resultaat van een rosacea behandeling 

Slechts één rosacea behandeling zal uw huid er rustiger en minder rood laten uitzien, evenals dat de ontstekingen sterk zullen afnemen. Na 4 tot 6 behandeling is uw huid weer grotendeels herstelt. Echter zult u de met enige regelmaat een onderhoudsbehandeling moeten doen, aangezien rosacea niet definitief genezen kan worden. 

Wat kost een rosacea behandeling? 

Rosacea kan zeer goed behandeld worden, mits de juiste behandelmethodes en het gebruik van de juiste verzorging thuis worden toegepast. De kosten van een behandeling van rosacea hangen samen met het soort behandeling dat u nodig heeft. We hebben verschillende behandelmethodes en op basis van het stadium waar de Rosacea zich in bevindt kiezen wij de juiste methode.  

Wij geven u graag advies over de behandeling en bent u benieuwd wat wij voor uw huid kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op.  

Afspraak maken Rosacea behandeling 

Maak uw afspraak door onderstaand formulier in te vullen en uw voorkeursdatum + tijd door te geven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om een definitieve afspraak te maken voor uw rosacea behandeling. 

Voor een consult wordt 35 in rekening gebracht. Indien u de behandeling voortzet, wordt dit bedrag in mindering gebracht op de behandelkosten.

Na het maken van een afspraak voor een consult, kunt u het bedrag overmaken op bankrekening NL 07 ABNA 041 39 63 551 t.n.v Yvonne Austin. De consult afspraak is definitief na ontvangst van de betaling. 

 

 

t.  06 12 53 66 51 | e. laserclinicgroningen@gmail.com     Facebook Yvonne Austin

Skin clinic
 
 


A. Westerkade 3,
     9718 AN Groningen
T.  06 - 12 53 66 51
E.  laserclinicgroningen@gmail.com

Sitemap

Ma       13:00 - 17:00
Di         Gesloten
Wo       10:30 - 17:00 
Do        10:30 - 17:00 
Vrij        Gesloten
Za         Gesloten
Zo         Gesloten

Home
Huidproblemen
Behandelingen
Over Skinclinic
Tarieven
Contact                       

skinclinic
Tixel behandelingen Yvonne Austin Skinclinic