Maak een online afspraak

Klik op de titels van een van onze blogs om meer te leren over het artikel

Technieken blog
08 november 2016

Heel veel behandelingen, maar welke behandeling bij welke huid?

Vroeger was het leven simpel in de schoonheidssalon; eigenlijk bestond er maar 1 soort behandeling (met  hooguit wat variaties op het thema); De standaard gezichtsbehandeling.
Deze bestaat uit een reiniging, scrub, optioneel harsen bovenlip/kin, wenkbrauwen epileren, stomen, massage, masker en dagverzorging. De behandeling wordt hooguit, door een andere kleur flesje te pakken, aangepast aan het gewenste huidtype.

Afgezien van het ZEN effect, heeft het niet echt een heel groot structureel effect op de huid, aangezien alles zich aan de oppervlakte afspeelt. Deze behandelingen worden uiteraard nog steeds, met nog meer variaties op het thema, uitgevoerd, maar het blijven ‘vertroetel’ behandelingen en u moet er niet al teveel van verwachten wat daadwerkelijk resultaat betreft.

Echter rond 2005 begon er een verschuiving van huidverzorging naar huidverbetering plaats te vinden en deden nieuwe behandeltechnieken  hun intrede. Hoewel er veel nieuwe behandeltechnieken zijn licht ik hier de 3 belangrijkste en meest toegepaste toe:

*Microdermabrasie * Peelings * Micro-needling

Microdermabrasie

(plat gezegd zandstralen) Met hele fijne kristalletjes egaliseer je het huidoppervlak waardoor de huid gladder wordt. De behandeling is niet pijnlijk, maar ook niet bepaald lekker, laat staan ontspannend. Ideaal voor een grove huid, vette huid met zichtbare poriën en voor het vereffenen van een onregelmatig huid oppervlak. Voor de beste resultaten moeten deze behandelingen in kuurverband worden uitgevoerd, minimaal 4 tot 8 keer, met tussenpozen van minimaal 1 tot maximaal 2 week.

Peelings

Lees mijn blog hierover voor alle in’s en out’s. Ook peelings moeten in kuurverband worden uitgevoerd bij huidproblemen. 4 – 8 keer, tussenpozen van minimaal 1 tot maximaal 2 week.

Micro-needling

met een naaldmodule (met hele fijne naaldjes) die heel snel op en neer gaat , worden er heel veel gaatjes in de huid gemaakt waardoor er gecontroleerde beschadigingetjes worden gecreëerd. Deze miniscule beschadigingen bevorderen de aanmaak van collageen waardoor de huid verstevigt en huidveroudering wordt tegen gegaan. Ook littekentjes en rimpels worden minder zichtbaar. Tegelijkertijd wordt er vaak een serum gebruikt voor extra effect en resultaat.
Ook hiervoor geldt, altijd in kuurverband, 3 – 6 x, tussenpozen verschillen afhankelijk van het probleem.

Bovengenoemde 3 behandelingen zijn revolutionair in vergelijking met de standaard gezichtsbehandelingen. Geen van 3en zijn prettig en hebben geen ‘vertroetel’ gehalte, maar zorgen wel voor zichtbaar resultaat en een structureel verbeterde huid (mits goed uitgevoerd).

Er is echter wel een grote MAAR!

Het resultaat is afhankelijk van de keuze van de behandeling in combi met de huidindicatie. M.a.w wordt de verkeerde behandelmethode gekozen met betrekking tot het te behandelen ‘huidprobleem’ is het resultaat verre van optimaal.

Het vergt kennis en veel huid kilometers om de juiste techniek te bepalen en hierbij worden vaak fouten gemaakt met als resultaat geen of weinig verbetering.

Ik hoor maar al te vaak dat microdermabrasie wordt ingezet bij de behandeling van pigmentvlekken bijvoorbeeld of actieve acne of bij een dunne droge huid. Dat is jammer want bij bovenstaande problemen zou een peeling (met de juiste peel vloeistof) een veel effectievere, betere behandelmethode zijn.

Een peeling bij een hele grove, onregelmatige huid is niet de juiste keuze en micro-needling bij iemand onder de 35 zonder acnelittekens of pigmentvlekken of juist  wel bij een tiener met actieve acne is ook niet handig.

Het is dus niet zo dat elke techniek toepasbaar en / of geschikt is voor iedereen, het uitgangspunt is altijd de huid, de huidconditie en/of het te behandelen huidprobleem.

Een behandeltechniek is tenslotte maar zo goed als degene die deze uitvoert!

Voor de juiste behandeling voor úw huid, neem contact op voor advies!

t.  06 12 53 66 51 | e. info@yvonneaustin.com     Facebook Yvonne Austin

Skin clinic
 
 


A. Westerkade 3,
     9718 AN Groningen
T.  06 - 12 53 66 51
E.  info@yvonneaustin.com

Sitemap

Ma       13:00 - 17:00
Di         Gesloten
Wo       10:30 - 17:00 
Do        10:30 - 17:00 
Vrij        Gesloten
Za         Gesloten
Zo         Gesloten

Home
Huidproblemen
Behandelingen
Over Skinclinic
Tarieven
Contact                       

m skinclinic
SkinClinic by Yvonne Austin