Maak een online afspraak

Klik op de titels van een van onze blogs om meer te leren over het artikel

Vitamine C en uw huid
01 november 2016

Beschermende sterke anti-oxidant die jouw lichaam gezond houdt

We weten natuurlijk al heel lang dat vitamine C een essentiële vitamine is om ons lichaam gezond te houden. Ons lichaam kan geen vitamine C maken, dus moeten we zorgen dat we het in ons dagelijks eten binnen krijgen. Vitamine C verhoogt de algehele weerstand, voorkomt gebreksziekten zoals scheurbuik, het verbetert wondheling en  houdt bloedvaten in goede conditie De dagelijkse aangeraden hoeveelheid vitamine C bedraagt  minimaal 60mg en als je dat niet naar binnen krijgt door het eten van sinaasappels, citroenen en dergelijke, dan kun je altijd nog een supplement innemen. Voel je een verkoudheid aankomen, verhoog dan je inname naar zo’n 1000mg en misschien kun je die verkoudheid dan nog voorkomen ook! Kortom vitamine C beschermt, is een sterke anti-oxidant en houdt je lichaam gezond.

Vitamine C

Vitamine C in huidverzorging

Maar wist je ook dat vitamine C  dezelfde voordelen heeft als het wordt gebruikt in huidverzorging?
Vitamine C heeft met name een sterke anti-oxidanten werking tegen de schadelijke invloed van UV straling (zonlicht). Het neutraliseert en vermindert de vrije radicalen reacties waardoor er minder schade wordt aangericht in de huid. M.a.w door het dagelijks gebruik van een vitamine C serum gaat u actief huidveroudering (door UV straling) tegen! Indirect werkt het dagelijks gebruik van een vitamine C serum tegen de vorming van alle ouderdomsverschijnselen zoals pigmentvlekken, couperose, afbraak van collageen (verslapping) en rimpels. Bovendien houdt het uw huid mooi helder!

Vitamine C

De voordelen van het gebruik van vitamine C producten op de huid op een rijtje:

*Beperkt vrije radicale (UV straling) schade die leidt tot huidveroudering
*Verbetert de helderheid / kleur van de huid
*Vertraagt vorming van ouderdomsvlekken en beperkt pigmentvorming
*Verbetert de conditie van de haarvaten en beperkt daardoor de vorming van couperose
*Beperkt vorming van rimpels door verbeterde collageenvorming / bindweefsel
*Verstevigt de huid door bevorderen van aanmaak van collageen

Dus gaan met die banaan en een citroen over je huid wrijven?
Helaas! Er zijn een aantal problemen wat het  gebruik van vitamine C in huidverzorging bemoeilijkt .
Vitamine C is erg onstabiel waardoor het zijn werkzaamheid snel verliest, daarnaast zijn de hoeveelheid vitamine C  en vorm doorslaggevend wat effectiviteit en opname betreft. Er bestaan verschillende vormen van vitamine C en de meningen zijn nog steeds verdeeld over de effectiviteit.

Vitamine C

De meest gebruikte varianten:

L- Ascorbine zuur is het sterkst, maar ook het minst stabiel en heeft een hogere irritatie factor, niet geschikt voor gevoelige huidtypes maar wel het meest effectief. Optimale concentratie is minimaal 10% en maximaal 25%.

MAP (Magnesium Ascorbyle Phospate) irriteert veel minder en is stabieler terwijl deze vorm niet inlevert op effectiviteit. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid.

Ascorbyl Tetraisopalmintate is een vetoplosbare vorm van vitamine C die volgens onderzoeken goed wordt geabsorbeerd door zowel de epidermis als de dermis. Niet irriterend en dus geschikt voor gevoeliger huidtypes

Ascorbyl Palmitate is ook een vetoplosbare vorm van vitamine C maar lijkt het minst krachtig te zijn wat het verstevigende effect op de huid betreft omdat de concentraties waarin het wordt gebruikt te laag zijn.

De meningen zijn nog steeds verdeeld over de optimale concentraties, effectiviteit en absorptie van de verschillende vormen van vitamine C. Het begint erop te lijken dat een combinatie van de verschillende vormen de beste resultaten heeft.  Op deze manier optimaliseer je zowel de absorptie, als de concentratie en dus de uiteindelijke maximale effectiviteit. Voor alle vitamine C serums geldt overigens dat het beste gekozen kan worden voor een kleurloze of witte, vloeibare vorm (dus geen creme!). Vloeibare producten worden beter geabsorbeerd en zijn veelal hoger geconcentreerd dan crèmes.

SkinClinic beoordeelt  en selecteert al haar producten op basis van  kwaliteit van de ingrediënten, samenstellingen, concentraties en effectiviteit. U bent dus altijd verzekerd van het beste product voor uw huid.

 

 

t.  06 12 53 66 51 | e. info@yvonneaustin.com     Facebook Yvonne Austin

Skin clinic
 
 


A. Westerkade 3,
     9718 AN Groningen
T.  06 - 12 53 66 51
E.  info@yvonneaustin.com

Sitemap

Ma       13:00 - 17:00
Di         Gesloten
Wo       10:30 - 17:00 
Do        10:30 - 17:00 
Vrij        Gesloten
Za         Gesloten
Zo         Gesloten

Home
Huidproblemen
Behandelingen
Over Skinclinic
Tarieven
Contact                       

m skinclinic
SkinClinic by Yvonne Austin