06 1253 6651 • Westerkade 3, 9718 AN Groningen

Wij zijn van 29 juli t/m 28 augustus gesloten

Heb je spijt van je tatoeage?

Spijt van je tatoeage of permanente make-up? Geen nood: het is mogelijk om tatoeages veilig en zonder littekenvorming of huidbeschadigingen te verwijderen / vervagen met de Nd-Yag Q-switch laser.

Frequentie van behandelingen

De huid dient tussen de behandelingen voldoende te herstellen. Dit betekent dat er gemiddeld om de 6 tot 8 weken kan worden behandeld, afhankelijk van de genezing.

Te verwachten resultaten

Na elke behandeling wordt de tatoeage lichter. U ziet dus de tatoeage elke keer iets meer vervagen. Er is echter geen garantie dat de tatoeage geheel verdwijnt. Dit is afhankelijk van verschillende factoren: de kleur van de tatoeage, de leeftijd van de tatoeage, de plek waar de tatoeage zich bevindt op het lichaam, de huidskleur, de gebruikte inkt / pigmenten en de conditie van uw lichaam. De resultaten verschillen dus van persoon tot persoon. Afhankelijk van de ‘X-factoren’ kan er een zogenaamde ‘ghost’ overblijven.

Huidreacties na het laseren

Direct na het laseren van de tattoo kleurt het behandelde gebied tijdelijk wit, dit heet laser snow. Na ongeveer 15 minuten is deze witte verkleuring verdwenen. Er treedt na de behandeling vrijwel altijd zwelling en roodheid op, dit is een direct gevolg van de verhitting van de huid en het pigment. Ook korstjes en blaartjes zijn normale reacties die horen bij het genezingsproces. Na ongeveer 4 tot 6 week is de huid hersteld. De volgende behandeling mag pas plaatsvinden als de huid compleet is hersteld!

Nazorg: Het behandelde gebied wordt na de behandeling ingesmeerd met een kalmerende, helende crème. Deze kunt u eventueel ook bij ons aanschaffen aangezien de huid na elke behandeling hiermee verzorgt moet worden. Er kan eventueel een gaasje worden aangebracht om de huid te beschermen. De eerste dagen wordt in bad gaan afgeraden, douchen mag wel, maar wees voorzichtig met drogen omdat het open gaan van de huid voorkomen dient te worden. Het behandelde gebied dient hygiënisch behandeld te worden thuis om ontstekingen te voorkomen.