06 1253 6651 • Westerkade 3, 9718 AN Groningen

Wij zijn van 29 juli t/m 28 augustus gesloten

Tixel

Tixel

De Tixel is een apparaat dat gebruik maakt van thermo-mechanische ablatie (TMA). Dit houdt in dat het apparaat gebruik maakt van warmte om zo de huid te verjongen of littekens te verbeteren. Dankzij de behandeling moet de huid zelf aan het werk om collageen en elastine aan te maken. Hierdoor zal de huid sterker en gezonder worden. De Tixel is daarnaast een goed alternatief voor de welbekende CO2 Laser.

rosacea

Hoe gaat de behandeling in zijn werk bij Yvonne Austin?

Het Tixel-aparaat heeft een vierkante kop met allemaal miniscule titanium pinnetjes. Deze pinnetjes maken kleine kanaaltjes in de huid zonder deze te verbranden. Door de kleine gaatjes in de huid te maken, kan de warmte diep in de huid worden gebracht. Dit zet het genezingsproces in werking. Dankzij de afgifte van hitte ontstaat er collageen remodellering. Dit geeft u een mooie stevigere, jongere en strakkere huid.

Wat is het verschil tussen Tixel en de CO2 Laser?

De werking van de Tixel is eigenlijk hetzelfde als die van de CO2 Laser. De Tixel maakt alleen gebruik van warmte en val niet in de categorie lasers. Aan de Tixel zitten wel een aantal voordelen. De huid beschadigt bij deze behandeling veel minder. Hierdoor is de hersteltijd na de behandeling veel korter en minder heftig. Daarnaast is de behandeling ook een stuk minder pijnlijk. Een goed alternatief voor de CO2 laser dus!

Wat zijn de toepassingen van Tixel?

Door de ontstekingsreacties - die kenmerkend zijn voor rosacea - vindt er een algemene verslechtering van het bindweefsel plaats, waardoor de huidconditie (weerstand) achteruit gaat en de huid gevoelig(er) wordt en sneller veroudert. Ook vormt uitdroging en een trekkerig gevoel vaak een probleem. Het is dus, naast het bestrijden van de zichtbare symptomen van rosacea (roodheid, bultjes, ontstekingen), van belang dat de huidconditie wordt verbeterd, zodat er geen vroegtijdige veroudering optreedt en de weerstand van de huid wordt geoptimaliseerd.

Doet de Tixel behandeling pijn?

De Tixel behandeling is vrijwel pijnloos. De kop van de Tixel wordt erg kort op de huid gebracht. Per warmtepuls komt de behandelkop maar een maar milliseconden in aanraking met de huid. Dit maakt dat de behandeling vrij weinig pijn doet. Je hoeft voor deze behandeling dan ook niet verdoofd te worden.

Hoeveel Tixel behandelingen heb ik nodig?

Er zijn gemiddeld 4-6 behandelingen nodig met intervallen van een maand. Het is dus goed om de behandeling 1 keer per maand uit te voeren. De resultaten na de kuur zijn afhankelijk van de verzorging en uw lifestyle. Hierdoor verschillen de resultaten. U kunt de resultaten van uw kuur onderhouden door eenmalige behandelingen, wanneer nodig. Daarnaast is het mogelijk om op verschillende intensiteiten te behandelen. De behandeling wordt altijd aangepast op uw huidtype en uw huidskleur.

Interesse in een Tixel behandeling?

Heeft u interesse in een Tixel behandeling? U kunt hieronder eenvoudig een afsprraak maken bij Skinclinic Yvonne Austin. Wij geven u ook graag advies over de behandeling die het best bij u past!

Voor het consult wordt 35 euro in rekening gebracht. Als u de behandeling voortzet, wordt dit bedrag in minder gebracht op de behandelkosten. Zie onze tarievenpagina voor info over de behandelkosten.